Pentuja

PENTUESUUNNITELMIA 2024 (klik)
Vuoden 2024 alkupuolella / kevättalvella on suunnitelmissa pentuja kattavasti terveystutkitusta ja luonnetestatusta yhdistelmästä. Yhdistelmä täyttää rotujärjestön vaatimukset ja suositukset.

Tiedustelut: perro (at) kenneldonum.fi

Etsin pennuille rakastavia, yhteistyöhaluisia ja vastuullisia koteja.

Toivon, että kaikki kasvattini terveystutkitaan PEVISAN (perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelma) mukaan kaksivuotiaana. Ja että sitten vähän vanhempana kävisivät luonnetestissä tai mh-kuvauksessa. Näistä saatu tieto on erittäin tärkeää kasvatustyössäni, sekä koko rodun tulevaisuuden kannalta.

Perehdy rotuun (klik) ja pohdi tarkkaan mm. seuraavia asioita:

– Miksi juuri espanjanvesikoira?
– Oletko tietoinen espanjanvesikoiran työkoirataustasta ja, että rodulla on mm. palveluskoiraoikeudet? Valitettavan usein ihmisille tulee yllätyksenä kuinka ulkonäkö koirassa pettää. Perro on erittäin älykäs, vilkas työkoirarotu, joka tarvitsee lempeän jämäkän johdonmukaisen kasvatuksen ja koulutuksen, sekä tekemistä arkeensa. 
– Millainen koirakokemus teillä on?
– Kuinka kauan koira tulisi olemaan yksin arkisin?
– Pentukoira saa usein jonkinlaista tuhoa kotona aikaan ja luovutusiässä sisäsiisteysopetus on vasta alussa. Uskotteko selviytyvänne tuosta välillä kovastikin hermoja koettelevasta pentuajasta?
– Oletteko valmistautunut siihen, että koiran hankintaan liittyy paljon muitakin kuluja kuin koiran ostohinta?
– Mitä olette aikoneet pennun/aikuisen koiran kanssa tehdä ja harrastaa?
– Oletko selvittänyt paikkakunnallasi olevia pentukoulutuksia/arkitottelevaisuuksia/ muita harrastumahdollisuuksia?
– Toivon ja odotan, että kaikki kasvattini terveystutkitaan Pevisan (rotukohtainen perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelma) mukaan, eli koiralta tutkitaan lonkat, kyynärät, silmät. Miten suhtaudut tähän ajatukseen?
– Toivon myös, että kaikki kasvattini kävisivät aikuisiällä luonnetestissä, mh-kuvauksessa tai spa-kokeessa.
– Mitä odotat yhteistyöltä kasvattajan kanssa?
– Haluan pitää yhteyttä kaikkiin kasvatteihini ja tavatakin esim. ”pentutreffien” muodossa. Miten suhtaudut tähän ajatukseen?


Yhteydenotot sähköpostitse: perro (at) kenneldonum.fi

Meillekö espanjanvesikoira? (klik)