C – pentue

Martan ja Pojun kaksi narttupentua syntyivät 25.7.2017


Toinen pennuista valitettavasti suruksemme menehtyi 3 päivän ikäisenä.

Donum Carpe Diem – Kuutti


Yhdistelmä:

Donum Bellus – Martta

AVO-EH

Lonkat: A/A

Kyynär: 0/0

Silmät: terveet 26.6.2015

TGAA: negative 24.1.2017 

T4/TSH: ok 24.1.2017

prcd-PRA: kantaja  

Säkäkorkeus 42 cm (epävirallinen)

Diluutio: D/D – terve, ei kantaja (vanhempien perusteella)

Lonkkaindeksi: 109

Perusterve

Martta on monen kaupungin koira, joka matkustaa mielellään ihmisensä kanssa ympäri Suomen ja sopeutuu paikkaan kuin paikkaan. Välillä vanhuspalveluissa ilostuttamassa ikä-ihmisiä, välillä valmennuksia kuunnellen. Kotona Etelä-Karjalassa Martan jykevä haukku ilmoittaa vieraista, mutta kaikki otetaan vastaan häntä heiluen. Kesäisin kanoja hän mielellään vain katselee, nehän kuuluvat perheeseen. Helsingin sykkeessä ja kerrostalokodissa Martta on mitä rauhallisin ja tietää, että siellä ei vieraista ilmoiteta. Etelä-Savon maatilalla Martta käy hirviporukan mukana metsällä ja ihmistensä kanssa sienessä, patikoimassa ja sorsa- sekä metsäkanalintumetsällä. Lampaitakin voisi paimentaa, mutta Martta pitää niitä enemmän ystävinä ja liittoutuu laumaan huomaamatta.

Parasta Martasta on kuitenkin uiminen. Saimaassa, meressä tai erämaan lammissa. Tai lätäkössä. Tai mudassa. Missä vaan! Kunhan on vettä! Tai edes veden tapaista…

Lapset on Martasta ihania. Niitä pitää kuitenkin vähän puolustaa naapurin koirilta. Ja tuntemattomilta. Muissa tilanteissa Martasta isot ja pienet koirat on kavereita.

Ihmiselleen Martta on miellyttämishaluinen ja leikkisä. Välillä innostusta pitää vähän kontrolloidakin. Tottelevainen ja avoin. Luotettava ja reipas. Varma, eikä lähde – ei niin sosiaalisen -hollanninsiskoperron hullutuksiin mukaan. Jaksaa juosta, liikkua, toimia, leikkiä ja retkeillä väsymättä. Mutta rakastaa myös käpertyä koti-illan viettoon. Hyvin monitoiminen ja sopeutuu tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Sosiaalisella Martalla on paljon ihmisystäviä, vauvasta vaariin. Näin he kuvailevat Marttaa:
Seurallinen. Leikkisä. Tottelevainen. Kiltti. Ystävällinen. Innokas. Kiva. Riehakas. Ei melkein koskaa surullinen. Enigmaattinen. Pörröinen. Mussu. Anti-lempo. Oppivainen. Ahkera. Söpö. Ihana. Vilkas. Sinnikäs. Aika kiltti, aika villi, reipas ja oppivainen. Kikkara. Reipas koira. Kaunis. Lempeä. Ystävä. Lammas. Työkoira. Aito koira. Pehmeä. Vähän höppänä kaikkien kaveri. Valkoinen. Saaran Martta. Seurallinen. Touhukas. Utelias. Leikkisä. Tarkkaavainen. Hyvä vahti. Hupsahtanut karvainen heilurihäntä. Vilkas. Rodukas. Sydämellinen. Vauhdikas. Karvainen. Innostuva. Höntti. Reipas. Lempeä. Iloinen. Söpö.

Green Perry’s Be My Mr Right – Poju 

VSP, SERT, SA

Lonkat: D/D

Kyynär: 0/0

Polvet: 0/0

Selkä: LTV0 (normaali)

Sydän: ei sivuääniä

Silmät: terveet 22.2.2017

TGAA: ok 24.2.2017

T4/TSH: ok 24.2.2017

prcd-PRA: terve 

Lonkkaindeksi: 93

Perusterve

Poju on reipas, hyväntuulinen, utelias ja seurallinen koira. Oman perheen kanssa puuhailusta Poju nauttii ja mielellään osallistuu siihen ainakin olemalla lähellä. Poju on helposti aktivoitavissa mukaan yhteiseen tekemiseen ja Pojun kanssa on pienimuotoisesti harrastettu rallytokoa, jonka lisäksi kokeiltu vesipelastusta, jälkeä, hakua sekä nose-workiä. Poju on nopea oppimaan ja innoissaan kaikesta missä pääsee tekemään hommia yhdessä ihmisen kanssa. Nenänkäytössä Poju on taitava ja pitää namien etsimis-leikistä. Pojulla on myös huumorintajua, joka tulee hyvin esiin oman väen kanssa leikkiessä.

Pojun suhtautuminen vieraisiin ihmisiin on uteliaan ystävällistä ja näissä tilanteissa hännänheilutus on tauotonta. Poju tervehtii kaverina niin pienet kuin isotkin ihmiset eivätkä vanhusten erilaiset apuvälineetkään ole olleet ongelma. Myös muiden kuin perheenjäsenten kanssa Poju puuhastelee mielellään.

Poju on rakenteeltaan kaunis, selkeästi uros, painoa 19-20kg. Väriltään musta, pieni valkoinen merkki rinnuksessa, musta väri pysynyt hyvin, ei ole haalistunut. Poju on perusterve. Poju kestää hyvin ääniä ja yllättäviä tilanteita rauhallisesti, esimerkiksi on omalla pihalla muun väen kanssa kun on ammuttu uuden vuoden raketteja.

Poju noutaa uimalla vedestä mielellään.