E – pentue

Ruskan ja Francon pennut syntyivät 27.12.2018

3 poikaa ja 3 tyttöä

Yhdistelmä


FI AVA CALMIGOS GACHO – Franco


AVO-SERT 
Lonkat: B/B
Diluutio: D/D
NAD: terve, ei kantaja
prcd-PRA-A 
Kilpirauhasarvot: ok
Lonkkaindeksi: 99
Säkäkorkeus:  52 cm


Suorittanut Ruotsin MH-testin hyvin arvioin
( Tävling-sivun takana on MH:n tulokset)

Franco on upealuonteinen, suurikokoinen, terveystutkittu ruotsintuonti uros. Säkä noin 52 cm, paino noin 25kg, valkoinen mustilla merkeillä. Kisaa tokossa, rally-tokossa ja agilityssä. Francon kanssa on myös harrastettu jonkin verran erilaista nenätyöskentelyä kuten nose work, jälkeä, hakua, verijälkeä ja esineen etsintää. 
Koira on luonteltaan avoin, reipas, työkoira jolta löytyy sopivasti ja riittävästi moottoria aktiiviseen harrastamiseen. Franco on kova tekemään töitä ja rauhoittuu hyvin kotona.
Franco on niin itsevarma ja rauhallinen uros, ettei koe mitään tarvetta muille uroksille rähjäämiseen.


DONUM BENE- Ruska 


AVO-ERI 
Lonkat: A/A
Kyynär: 0/0
Diluutio: D/D
(vanhempien perusteella)

Kilpirauhasarvot: 
TGAA: negative 9.8.2017
T4/TSH: ok 9.8.2017

Lonkkaindeksi: 107
Säkäkorkeus n. 41 cm

Ruska on erittäin hyväluonteinen ja avoin espanjanvesikoira. Koira soveltuu hyvin niin kotikoiraksi, kuin ajoittaiseen eri lajien harrasteluun. Ruska suhtautuu iloisesti sekä vieraisiin ihmisiin, kuin toisiin koiriin. Esimerkiksi joka kesäisellä perroleirillä Ruska juoksee pihalla muitta mutkitta vapaana ison koiralauman seassa, joista suurin osa on aivan vieraita koiria aina.

Ruska jostain syytä ajattelee olevansa ”sylikoira” ja kiipeää välittömänä vieraan ihmisen syliin, niin vieraissa paikoissa, kuin kotonakin.

Ruska on ollut koko 5 -vuotisen ikänsä täysin terve. Lääkärissä on käyty vain rokotuksilla.

Koiran ruskea turkki on pysynyt aivan tummanruskeana, ruskeat espanjanvesikoirat kun usein harmaantuvat jo nuorella iällä. 

Olen käynyt koiran kanssa kokeilemassa pari kertaa paimennusta ja koiralla selvästi ”lamput syttyi”.


Mejässä veti heti ensimmäisellä kerralla tarkasti 500 metrin jäljen ja otti sorkan kaadolla suuhun. Mejän yhteydessä ollaan myös kokeiltu laukauksen sietoa ja koira on täysin laukausvarma, ei korvaansa lotkauttanut. Perroleirillä ollaan myös testattu SPA-koetta, jonka yhteydessä on kokeiltu laukauksen sietoa, eikä edelleenkään noteeranut laukausta mitenkään.


Koira ei muutenkaa reagoi koviin ääniin, esim. uuden vuoden paukuttelua ei pelkää. Ruskan yksi veli on aktiivikäytössä linnustamisessa ja otettiin aivan puhtaasti lintukoiraksi. Veli on suorittanut SPA-kokeen hyvin arvioin. Samoin Ruskan emä ensimmäisten suomalaisten espanjanvesikoirien joukossa.