Minttu

SPA1 Concurrido Gala – Minttu

Kuva Anna Kokko

VASERT

Lonkat: C/B

Kyynär 0/0

Silmät: terveet 27.5.2013   

prcd-PRA: B eli kantaja

Kilpirauhasarvot:                       

TGAA: negative 6.8.2011

          negative 7.11.2007                  

T4/TSH: ok 27.5.2013          

             ok 14.9.2010                

             ok 3.10.2017

Diluutio: D/D (terve)

Lonkkaindeksi: 99

Säkäkorkeus 46 cm (epävirallinen)

spanielien taipumuskoe: SPA1  

luonnetesti 125 pistettä

näyttelyt

Minttu on älykäs, avoin, ystävällinen, rohkea ja tasapainoinen koira, joka suhtautuu ystävällisesti niin toisiin koiriin kuin ihmisiinkin. Vieraat ihmiset eivät sitä tervetulijaisvahtihaukun ja alkunuuhkaisujen jälkeen kuitenkaan juurikaan kiinnosta, elleivät ne heitä sille jotain, esim. keppiä tai palloa. Koira on aina toimintaan valmis ja innokas työjuhta, joka osaa kuitenkin sisällä rauhoittua täysin.


Mintun kanssa olen harrastanut ja kokeillut eri lajeja laidasta laitaan, eikä ole vielä harrastusta tullut vastaan, josta se ei olisi innoissaan ja osoittaisi taipumusta tai lahjakkuutta lajiin. Ihmisen kanssa yhdessä toimiminen on parasta mitä se tietää. Agilityä Minttu rakastaa yli kaiken, samoin mejää eli verijälkeä. Se on osoittanut taipumuksia myös paimennukseen ja vesi on koiralle itseoikeutettu elementti. Jos Minttu saisi päättää, se asuisi järvessä tai meressä. Minttu myös sukeltaa, ilman, että asiaa on sille erikseen opetettu. Myös uiminen ja noutaminen tulivat koiralta ihan luonnostaan jo pikkupentuna. Sanalla sanoen,  Minttu on minulle se ”Elämäni koira”. Täydellinen omana itsenään.

(Edit 10 vuotta myöhemmin). Seniori-ikäisenä, aktiiviharrastusuran lopetettuaan, Minttu vaihtoi pois ”pikkupartiolainen”-roolista ja rupesi rakastamaan kaikkia ihmisiä oikein antaumuksella. Häntä heilui tauotta ja yritti punkea ihan väkisin ihmisten syliin.