G-pentue

Linda & Eppu
Pennut syntyivät 20.10.2020

Yhdistelmä täyttää rotujärjestön pentuvälityksen vaatimukset ja suositukset

Nimesin G-pentueen äskettäin kuolleen kennelin kantanartun, Mintun muistolle (kaikki kennelin kasvatit ovat hänen jälkeläisiään). Minttu on myös näiden pentujen isoisoäiti.Mintun kennelnimi oli Concurrido Gala, joka tarkoittaa juhlaa. Ja vastaavasti kennelnimeni latinan Donum tarkoittaa lahjaa, lahjakasta tai juhlaa.

G-pentujen kennelnimet:
Donum Galaxia – johdettu gala-sanasta, linnunrata
Donum Genum – suku, geeni
Donum Gloria – kunnia


”Iloinen, touhukas ja aktiivinen LINDA – Donum Dulce on pienestä asti tottunut erilaisiin ihmisiin. Linda tervehtii iloisesti kaikkia luvan saadessaan. Työpaikallani mielenterveyskuntoutujien asumisyksikössä Linda on tuttu näky – asukkaat kyselevät usein, koska Linda tulee taas käymään. Linda viihtyy hyvin jokaisen lenkittäjän kaverina, eikä se arastele liikkumisen apuvälineitä. Linda on mukanani yksilöllisessä ja ryhmämuotoisessa terapiassa ja asettuu mielellään rapsutettavaksi. Linda on hyvä ”työväline”, sillä eläimen läsnäolo rentouttaa, herättää muistoja ja saa aikaan myönteisiä tunnekokemuksia.

Luonnetestissäkin tuli esiin, että Linda on utelias koira – se olisi mielellään mukana kaikissa askareissa. Se juoksentelee pihamaalla seuraillen puutarha- ja metsätöitä. Harrastuksia ovat olleet nosework ja agility, eniten Linda pitää etsimistehtävistä. Linda ei arastele kovia ääniä.”

ERI

Lonkat: B/B

Kyynär 0/0

Silmät: terveet 5.12.2019

terveet 20.1.2022

prcd-PRA: B eli kantaja

Kilpirauhasarvot:                       

TGAA: negative 5.12.2019                

T4/TSH: ok 5.12.2019         

Diluutio: D/D (terve)

HUU: kantaja

NAD: terve, ei kantaja

Lonkkaindeksi: 100

Säkäkorkeus n.43 cm (epävirallinen)

Lindan Smatdogin pieni persoonallisuusarvio

Linda My Dog DNA
Wisdom Panel

Luonnetesti: 188 pistettä, laukausvarmaEPPU – Vivaracho Destino on sosiaalinen, avoin ja hieman jääräpäinen peruspartiolainen: ”Aina valmiina” ja kaikessa mukana kulkeva koira. Luonntestissä luoksepäästävyys +3: Hyväntahtoinen, luoksepäästävä avoin.  Eppu on myös energinen ja ihmisen seurassa hyvin viihtyvä koira. Ulkona energiaa riittää tuntitolkulla ja sisällä on rauhallinen kaveri. 

Eppu rakastaa toisia koiria ja hänellä on paljon koirakamuja. Niin narttuja kuin uroksia. Eppu haluaisi mieluiten olla kaikkien kaveri, mutta miehistyttyään alkoi osa uroskavereista ärisemään ja niiden kohdalla Eppu kyllä pitää huolen ettei jää kakkoseksi. Myös kaikki ihmiset kelpaa leikkikavereiksi ja varsinkin rapsuttajiksi. Eppu rakastaa hellittelyä ja silittelyä. Kiitokseksi huomionosoituksistasi hän nuolee korvasi puhtaiksi.

Koska Eppu on hankittu kotikoiraksi, ei hänen kanssaan harrasteta erityisesti mitään lajia. Pentukurssi on suoritettu loistavin arvosanoin, Eppu oppi kaiken hetkessä. Uuden oppiminen on helppoa, kunhan se tapahtuu yhteisymmärryksessä. Jos ihmiseltä menee hermo, Eppu päättää että: ”tää oli tässä” ja lopettaa työskentelyn. Fiksu kaveri! Ollaan harjoiteltu perus-tottista ja vähän kokeiltu agi-hyppyjä ja putkeen sukellusta. Eniten Eppu nauttii nenätyöskentelystä. Jälkeä ollaankin vedetty olan takaa pitkin metsiä. Muutoinkin Eppu on eräjorma ja viihtyy hyvin metsässä tutkien ja touhottaen. Eppu on kulkenut matkassa niin kuorma-autohommissa, sosiaalitoimistossa toimistotöissä ja asiakastapaamisilla työparina, kuin vapaa-aikana kalareissuilla, vaelluksilla, pilkillä ja kaupunkilomilla. Tästä koirasta on kaikkeen. Vaikka Eppu onkin mielellään kaikessa mukana, jää hän tarvittaessa myös yksin kotiin eikä kärsi eroahdistuksesta.
 

EH

Lonkat: B/B

Kyynär 0/0

polvet: 0/0

selkä: VA0, LTV0

kivekset: normaalit

Silmät: terveet 19.8.2020 

prcd-PRA: A eli terve 

Kilpirauhasarvot:                       

TGAA: negative 2018               

T4/TSH: ok 2018

HUU: terve

Lonkkaindeksi: 105

Säkäkorkeus n.45 cm (epävirallinen)

Luonnetesti: 101 pistettä

Käyttäytymisen jalostustarkastus