Ruska

Donum Bene – Ruska

AVO-ERI

Lonkat: A/A

Kyynär 0/0

Kilpirauhasarvot:    

TGAA: negative 9.8.2017             

T4/TSH: ok 9.8.2017

Diluutio: D/D (vanhempien perusteella)

Lonkkaindeksi: 109

Säkäkorkeus 41 cm (epävirallinen)

Ruska on erittäin hyväluonteinen ja avoin espanjanvesikoira. Koira soveltuu hyvin niin kotikoiraksi, kuin ajoittaiseen eri lajien harrasteluun. Ruska suhtautuu iloisesti sekä vieraisiin ihmisiin, kuin toisiin koiriin. Esimerkiksi joka kesäisellä perroleirillä Ruska juoksee pihalla muitta mutkitta vapaana ison koiralauman seassa, joista suurin osa on aivan vieraita koiria aina. 


Ruska jostain syytä ajattelee olevansa ”sylikoira” ja kiipeää välittömänä vieraan ihmisen syliin, niin vieraissa paikoissa, kuin kotonakin.


Ruska on ollut koko 5 -vuotisen ikänsä täysin terve. Lääkärissä on käyty vain rokotuksilla.

Koiran ruskea turkki on pysynyt aivan tummanruskeana, ruskeat espanjanvesikoirat kun usein harmaantuvat jo nuorella iällä. 

Olen käynyt koiran kanssa kokeilemassa pari kertaa paimennusta ja koiralla selvästi ”lamput syttyi”.

Mejässä veti heti ensimmäisellä kerralla tarkasti 500 metrin jäljen ja otti sorkan kaadolla suuhun. Mejän yhteydessä ollaan myös kokeiltu laukauksen sietoa ja koira on täysin laukausvarma, ei korvaansa lotkauttanut. Perroleirillä ollaan myös testattu SPA-koetta, jonka yhteydessä on kokeiltu laukauksen sietoa, eikä edelleenkään noteeranut laukausta mitenkään.

Koira ei muutenkaa reagoi koviin ääniin, esim. uuden vuoden paukuttelua ei pelkää. Ruskan yksi veli on aktiivikäytössä linnustamisessa ja otettiin aivan puhtaasti lintukoiraksi. Veli on suorittanut SPA-kokeen hyvin arvioin. Samoin Ruskan emä ensimmäisten suomalaisten espanjanvesikoirien joukossa.