Pentuja helmikuussa 2024

Helmikuussa 2024 on syntymässä pentuja tästä hienoluonteisesta, kattavasti terveystutkitusta ja luonnetestatusta yhdistelmästä.

Yhdistelmä täyttää rotujärjestön pentuvälityksen vaatimukset ja suositukset

Etsimme aktiivista sijoituskotia narttupennulle! Tiedustelut: perro (at) kenneldonum.fi

IINES – DONUM GALAXIA

Iines (Donum Galaxia) on pikkulapsiperheessä elävä 3-vuotias, innokas ja utelias espanjanvesikoiranarttu. Iines on jo pennusta asti viihtynyt ihmisten keskellä ja emänsä Lindan (Donum Dulce) tassunjäljissä Iines on päässyt kokeilemaan myös toimintaterapeutin ”työparina” olemista. Iines tervehtii innoissaan kaikkia ihmisiä ja se parkkeeraa itsensä mielellään rapsutusten äärelle. Jos jokin uusi tilanne jännittää, Iines käy hakemassa nopeasti turvan ja varmistuksen omilta ihmisiltään. Iineksen uteliaisuus ja nopea palautumiskyky tulivat esiin myös SPKL:n MH-luonnekuvauksessa 09/23 (video).

AVO-EH

Lonkat: A/A

Kyynärät: 0/0

Silmät: terveet 8.12.2021

CHG N/N – terve, ei kantaja

Kilpirauhasarvot:
TGAA – ok 27.1.2023
T4/TSH – ok 27.1.2023

prcd-PRA B – kantaja

NAD – terve, ei kantaja

Diluutio D/D – terve, ei kantaja

Säkä n. 42 cm

Perusterve

MH-luonnekuvaus

My Dog DNA

ARMAS – ROCKPERROS THE SOUND OF SILENCE

Armasta (Rockperros The sound of silence) kuvastaa parhaiten sananparsi iloinen herrasmies. Armas elelee kotikoirana, mutta mieltä aktivoidaan usein muun muassa noseworkin ja esineruudun avulla. Armaksen laumaan kuuluvat emännän lisäksi isoveliperro sekä kissa, joiden kaikkien kanssa poika tulee hyvin toimeen. Armas on erittäin mielellään mukana kaikessa puuhastelussa. Hän pärjää hienosti apupoikana sekä fyysisissä pihahommissa, kuten halkotöissä halon kantajana, että henkisenä neuvonantajana toimistokoirana. Kuitenkin ulkoilu metsäreissuilla kävellen tai kanootin kyydissä on parasta mitä poika tietää. Puhumattakaan uimisesta, vesi on Armaksen elementti.

Perusluonteeltaan Armas on tasapainoinen tutkija, jota ympäröivän maailman tapahtumat eivät hetkauta. Kulkeminen tältä maalaispojalta onnistuu auton lisäksi muun muassa sekä junassa, metrossa että raitiovaunussa. Armas ei välitä liikoja muista koirista tai vieraista ihmisistä, mikä tekee Armaksesta helpon kaverin ulkona liikkuessa. Mainittavaa on kuitenkin, että tarvittaessa Armas antaa hyvin vieraan ihmisen lähestyä ja käsitellä, sekä muut koirat kohdataan häntä iloisesti heiluen. Ja kotona kaikki vieraat otetaan vastaan välittömän iloisesti häntä heiluen, sekä parkkeerataan viereen rapsutettavaksi, yleenä Armas myös mouskauttaa märän pusun naamaan.

Armas on aina pysynyt hyvin omalla pihalla, vaikkei aitaa olekaan. Pääasiassa ihmiset saavat rauhassa kulkea tietä pitkin ohitse ja pihaa vahditaankin muutamalla mahtavan kumealla vahtihaukulla vain silloin, jos omalle pihalle joku eksyy.

Armaksen luonnetta kuvaa hyvin se, että ulkona ollessa hän kokee suureksi palkkioksi hihnaan tulemisen, sillä mikään ei voita oman ihmisen kanssa tapahtuvaa vuorovaikutusta. Armaksella on hyvä joukko ”omia ihmisiä”, joille jaetaan rakkautta aina tavatessa. Kukaan ei jää ilman iloisesti hymyilevän koiranpojan heiluvaa häntää ja pusuja. Ehdottomasti parhaita ihmisiä ovat sukulaislapset, joiden kanssa Armas rakastaa puuhastella tuntikausia.

Armas sietää hyvin kaiken käsittelyn, kuten kynsienleikkuun ja turkin ajamisen. Kaiken kaikkiaan Armas on jatkuvalla iloisuudellaan, suurella rakastavalla sydämellään ja välittömällä läsnäolollaan ihan kympin poika.

AVO-EH

Lonkat: B/B

Kyynärät: 0/0

Silmät: terveet 7.6.2022

CHG N/n – kantaja

Kilpirauhasarvot:
TGAA – ok 18.4.2023
T4/TSH – ok 18.4.2023

prcd-PRA A – terve, ei kantaja (laskennallisesti vanhempien perusteella)

Diluutio D/D – terve, ei kantaja (laskennallisesti vanhempien perusteella)

Säkä n. 50 cm

Perusterve

MH-luonnekuvaus