J-pentue

Yhdistelmä

Usva – Donum Dilectum

Usva on touhukas, iloinen ja kaikessa mukana oleva perhekoira. Usvasta saa seuraa niin pihahommiin kuin saunan lauteille. Usvan kanssa on käyty pentukurssit, agilityn alkeet, sekä harrastettu nose workiä. Usva rakastaa noutamista ja jaksaisikin hakea leluja ja palloaan loputtomasti. Usva hakee huomiota kuljettelemalla lasten sukkia ja pehmoleluja, niitä kuitenkaan hajoittamatta.

Usva ilmoittaa äänekkäästi kotiin tulevista vieraista, mutta hetken päästä on jo vieraiden sylissä ja nauttii kovasti rapsuttelusta.

Metsän tuoksuissa vapaana ulkoilua Usva rakastaa, pysyen kuitenkin koko ajan näköetäisyydellä. Vapaana ollessaan Usva tulee aina välittömästi kutsusta luokse.

Usva on innokas uimari ja hyppii laiturilta veteen.

Kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat Usvan kanssa hyvin.

Usva on kova ”juttelemaan” eri tilanteissa ja sillä onkin ihan omanlaisensa hauska ”puhetyyli”. Myös nukkuma-asennot ovat usein hassun erikoisia.

AVO-ERI

Lonkat: A/A

Kyynärät: 0/0

Silmät: terveet 13.10.2022

prcd-PRA: B – kantaja

Kilpirauhasarvot:                       
TGAA: negative 17.12.2019
T4/TSH: ok 17.12.2019

Lonkkaindeksi: 107

Säkäkorkeus: n. 42 cm (epävirallinen)

Luonnetesti 78 pistettä – laukausvarma


Pedro – Kuurakirsun Talventähti

Pedro on hyväluonteinen ja älykäs kotikoira. Pedro rakastaa rapsutuksia ja viettää mieluusti hetken, jos toisen hyvän rapsuttajan vieressä. Tuntemattomia kohtaa se saattaa olla aluksi hieman pidättyväinen, luonnetesti: ”Luoksepäästävä, hieman pidättyväinen ”
Pedro viettää mieluusti aikaa omissa oloissaan, mutta pitää huolen siitä, että mikään ei jää häneltä huomaamatta. Oli työmaa mikä tahansa, hän seuraa tarkasti menoa työnjohtajan paikalta. Pedro on reviiritietoinen ja ilmoittaa kaikista tulijoista laumalleen. Pedro tervehtii mielellään ja hyvin innokkaasti koirakavereita, mutta siirtyy omiin juttuihinsa tervehtimisen jälkeen. Pennuille Pedro on erittäin ystävällinen, ja omaakin harvinaisen pitkän pinnan näiden kanssa.

Kun Pedro löytää mielenkiintoisen hajun, niin mennään nenä maassa kovaa ja pitkään. Silloin ei muu kiinnosta. Kaikista parasta onkin pitkät lenkit metsässä vapaana jänisten ja peurojen perässä.

AVO-EH

Lonkat: B/B

Kyynärät: 0/0

Silmät: terveet 29.3.2019
pieni pinnallinen kolesterolikertymä sarveiskalvossa todettu, ei haittaa koiraa eikä jalostuskäyttöä 28.5.2021

Kivekset: normaalit 5.6.2018  

prcd-PRA: A – terve (laskennallisesti)

Kilpirauhasarvot:                       
TGAA: negative 15.6.2021
T4/TSH: negative 15.6.2021                      

Diluutio: D/D – terve (laskennallisesti)

Lonkkaindeksi: 104

Säkäkorkeus: n. 50 cm (epävirallinen)

Luonnetesti: 63 pistettä – laukausvarma